Ліга Справедливості. Що відомо зараз?

Друзі, нещодавно Warner Bros. продемонстрували обраному колу журналістів матеріали з майбутньої Justice League. Після цього з'явилися новини і чутки про героїв, злодіїв і сюжет. Зібрав для вас все, що на цей момент відомо про фільм.

Жарт про Лігу Справедливості

1. Назва фільму.
Прогнозувалися різні назви для першої частини ділогії про Лігу Справедливості. І "Ліга Справедливості: Боги серед нас", і "Ліга Справедливості: Частина перша", і "Ліга Справедливості: Війна Дарксайда", і "Ліга Справедливості: Боги і Монстри" тощо. Але офіційна назва фільму проста, без підзаголовка - "Ліга Справедливості". Про це повідомив Джефф Джонс у твітері.


Бен Аффлек2. Бен Аффлек - продюсер.
Бен Аффлек став новим виконавчим продюсером Ліги Справедливості. З чуток, Аффлек був дуже роздратований тим, як критики та частина фанатів сприйняли "Бетмен проти Супермена", особливо після того, як він переконував усіх, кого міг, що фільм не просто на голову вище "Шибайголови" 2003 року, а взагалі з іншої ліги, і не поступиться фільмам кіновсесвіту Marvel. А тут ще петиція з проханням прибрати Зака Снайдера з кіновсесвіту DC,  і збори "BvS" у прокаті не радують Warner Bros. Тепер Аффлек "працює з режисером Заком Снайдером і сценаристом Кріс Террео за кулісами, щоб зробити фільм краще". Зрозуміло, що якщо фільм краще не зробиться, то DC Extended Universe потихеньку згорнуть до кращих часів, і тоді ніякого сольника про Бетмена Аффлек не отримає. 

Джон Берг і Джефф Джонс3. Джон Берг та Джефф Джонс як творці DC Extended Universe.
Виконавчий віце-президент DC Джон Берг і креативний директор DC Джефф Джонс примкнули до побудови DC Extended Universe. Таке рішення затвердили WB, але кажуть, що прийняли і настояли на ньому DC. Нібито компанія дуже розчарувалася тим, яким вийшов "Бетмен проти Супермена", і вирішила проконтролювати "Лігу Справедливості". Берг працював у командах, які створювали "BvS" та "Загін Самогубців", а Джонс не тільки був сценаристом декількох серій "Смолвілля" та працював з Грегом Берланті над серіалами "Стріла", "Флеш" та "Супергьорл", але і був сценаристом усього четвертого сезону "Робокурки". А ще Джефф Джонс зумів зробити комікси про Аквамена у New 52 цікавими - а це багато що означає, між іншим!
Цілком зрозуміло, що DC бажають отримати свого Кевіна Файгі у керма кіновсесвіту, і Джонс підходить на цю роль. Тепер він The-One-Above-All керує двома всесвітами - DC Extended Universe та DC Rebirth. Сподіватимемося, що Джонс за допомогою Берга впорається з обома.

Ліга Справедливості4. Каст фільму.
       Щодо касту фільму, то тут є як і відомості від Отамана Очевидька, так і новини. Так, Бен Аффлек повернеться до ролі Бетмена, а Ґаль Ґадот  - Чудо-Жінки. Суперменом, який чи то воскресне, чи то з'явиться у флешбеках, знову буде Генрі Кавілл. Джейсон Момоа зіграє Аквамена, короля атлантів, Езра Міллер - Флеша, найшвидшу людину у світі, Рей Фішер - Кіборга, напівлюдину-напівмашину, чиє тіло змінено інопланетною Материнською Коробкою, технологією з планети Новий Генезис. Це перший склад Ліги Справедливості у DCEU, і всі вони були представленні в "Бетмен проти Супермена". Лекс Лютор навіть вже придумав лого для більшості цих металюдей.
Джеремі Айронс знову з’явиться в образі Альфреда, як і Емі Адамс - Лоіс Лейн, Даян Лейн - Марти Кент, Лоуренс Фішбурн - Пері Уайта, Джо Мортон - Сайласа Стоуна, батька Віктора Стоуна (Кіборга). Кріс Пайн, відомий по ролі капітана Джеймса Кірка у перезапуску Star Treck Rebirth, виконає роль, яку грає і у фільмі "Диво-Жінка" - Стіва Тревора, військового льотчика, товариша, помічника і, у попередньому таймлайні світу DC, любовного інтересу принцеси амазонок. І навіщо вона йому? В нього ж є Джайлах!
Також повинна прийти з "Диво-Жінки" у "Лігу Справедливості" й Конні Нільсен у ролі Іпполіти - цариці амазонок і матері Діани.
Жарт про Джим ГордонаДжонатан Кімбл Сіммонс накачався для пікапа дівчат ролі Джеймса Гордона і зробив вуса а-ля комісар.
Джим Гордон


Дефо-ВулкоУільям Дефо, як вже стало відомо, зіграє Нуідіса Валко - радника короля атлантів і своєрідного політичного дисидента, який був наставником і помічником Аквамена. Але іноді Валко розходився з Акваменом, коли вважав, що дії Артура йдуть всупереч з інтересами Атлантиди. Дефо, як відомо, братиме участь в двох фільмах DC Extended Universe.
Ембер Хьорд - Мера
Ембер Хьорд з’явиться у ролі Мери (хоча є чутки, що через особисті проблеми актриси може бути рекаст персонажа). У коміксах Мера була принцесою виміру Аква, відомого також як королівство Ксебел, заселеного вигнаними жителями Атлантиди. Насправді цей вимір - позапросторова виправна колонія атлантів. З дитинства дівчину тренували лише з однією єдиною метою - вбити короля Атлантиди в ім'я свого народу. Проте у результаті зіткнення з героєм привели до виникнення почуттів між Артуром і Мерою.
Алона Тал у ролі Чорної Канарки. Хто дивився "Стрілу", той вже знає цього персонажа. А для тих, хто не знайомий з Діною Ленс, розповідаю коротко - вона одна із старих супергероїнь компанії DС, що має здатність створювати потужні звукові імпульси, що досягають 300 децибелів. У ребуті New 52 її звуть Діна Дарк.
Чорна Канарка у коміксах класичного таймлайну DC - одна з засновників Ліги Справедливості. Вона і запропонувала назву команді по аналогії з Товариством Справедливості Америки, у якому перебувала її мати.
З останніх новин - Крістофер Гів'ю, знайомий фанам "Гри Престолів" як Тормунд Смерть Велетнів, з'явиться у ролі Атлана, Стародавнього короля Атлантиди. До перезапуску New 52 Атлан був представником роду Homo magi, що народився в стародавній Атлантиді. Його дух взаємодіяв з батьком Аквамена та Володарем Океанів, він навчав магії Аквалада. Після перезапуску Атлан став Стародавнім королем, який правив Атлантидою до перевороту, в результаті якого його скинули предки Аквамена. Він довго чекав можливості помститися і знищити Атлантиду, і повернувся як Мертвий Король з неймовірно потужною магією.
    UPD: IGN повідомляють, що Крістофер Гів'ю не з'явиться у Justice League, хоча журналістам були представлені концепт-арти з ним у ролі Стародавнього короля. Може, це означає, що Мертвий Король з'явиться у сольному фільмі Аквамена внаслідок подій "Лігі Справедливості"?
Ну і, наприкінці, треба повідомити, що Джессі Айзенберг повернеться до ролі якогось психа-тезки Лекса Лютора
Насправді, така велика кількість персонажів збиває з пантелику. І це ще точно невідомо про злодіїв фільму. DC і WB хочуть переплюнути Маrvel з 67 персонажами в "Війні Нескінченності"? Перед "Лігою Справедливості" нас чекають "Загін Самогубців" та "Диво-Жінка", і наврядче ми отримаємо інформацію, якої буде досить для повноцінного знайомства з персонажами. А велика кількість атлантів у якості персонажів призводить до думки, що на нас чекає арка про вторгнення Антлантиди, з основними подіями якою ви вже могли ознайомитися у кросовері "Трон Атлантиди" у рамках New 52 або у мультфільмі "Ліга Справедливості: Трон Антлантиди". Але і кросовер, і мульт вийшли вже після того, як нас познайомили з Лігою. А інша інформація про головного злодія фільму суперечить тому, що буде реалізований матеріал цього сюжету. Однак навіщо тоді стільки атлантів? Виникає резонне питання: чи вдасться Justice League те, що викликало засудження з боку професійних критиків та частини фанатів у Batman v Superman: Dawn of Justice, а саме - послідовна і без дір історія з багатьма персонажами і сюжетними лініями? Сподіваюся, що так. Джонс, на тебе вся надія!

5. Офіційні логотипи фільму.
Ліга Справедливості
 Ліга Справедливості

6. Офіційний синопсис фільму.
Керуючись новознайденою вірою в людство і безкорисливим вчинком Супермена, Брюс Уейн і його новоспечений союзник, Діана Прінц, зустрінуться з ще більшим ворогом. Бетмен і Диво-Жінка працюють швидко і збирають команду металюдей, щоб протистояти загрозі. Але попри створення ліги героїв - Бетмена, Диво-Жінки, Аквамена, Кіборга і Флеша - вже, можливо, надто пізно, щоб врятувати планету від нападу катастрофічних масштабів.
Історія розпочнеться через декілька місяців після битви з Думсдеєм, і це вже буде не похмура і темна історія "Бетмен проти Супермена". Бен Аффлек каже, що тепер це фільм про надію, про те, як різні люди працюють разом, і особисто обіцяє більше гумору і веселощів в "Лізі Справедливості". Ну, логічно, Супермен помер, нумо веселитися. 

7. Новий Бетмобіль та нова Бетпечера.
Бетмобіль
Бетмобіль
Бетангар
Бетмен також забезпечить спорядженням інших героїв, а у самого Темного Лицаря буде ще два нових костюми.
До речі, костюм Флеша складається із 148 деталей, і створювали його упродовж 8 місяців.

8. Кіборг.
Костюм Кіборга заснований на апоколіптичних технологіях, бо Віктора Стоуна у меха-людину перетворила Материнська Коробка з Апоколіпсу. Ще в нього буде гарматна рука. Одразу уявляю Спайдермена, який кричить: "Очманіти, у тебе гарматна рука!" Крім цього, у костюма Кіборга також буде цивільний мод, щоб ховати його зовнішній вигляд, завдяки чому він зможе зближатися з простими людьми.
Кіборг

У своїй техно-іпостасі Віктор Стоун буде практично повністю намальований на комп'ютері за допомогою CGI.
А ще Кіборг у компанії з Флешем повинні "зробити фільм доброзичливим для молодої аудиторії", як заявила Дебора Снайдер. Так, крім Зака над фільмом працює і його дружина, якщо хто не знав. І куди тільки Тимошенко дивиться, це ж кумівство! 

9. Материнські Коробки.
    30000 років тому стародавні люди, амазонки і атланти відбили вторгнення Дарксайда. Відступаючи, володар Апоколіпсу залишив три Материнські Коробки - червону, бежеву та білу. Кожен з народів отримав одну з Коробок. Судячи з усього, саме за ними прибуде на Землю Степовий Вовк (Steppenwolf), слуга Дарксайда. Хто це? Тип, що з'явився у вирізаній сцені з "Бетмен проти Супермена" під назвою "Communion".

Материнські Коробки у коміксах DC створені на Новому Генезисі, планеті-антиподу Апоколіпсу, де править Дарксайд. Це квазіживі комп'ютери, які надають надзвичайні можливості своїм користувачам. Їх можна створити лише на Новому Генезисі, дуже рідко на Апоколіпсі, і тому вони надзвичайно цінні, у тому числі і для Дарксайда. 

10. Злодій фільму.
Відразу після виходу "Бетмен проти Супермена" фани вирішили, що супротивником Ліги Справедливості буде саме Дарксайд, оскільки його лого у постапокаліптичному світі бачить Бетмен в одному зі своїх бед тріпах. 
Лого Дарксайда
Але виявилося, що це буде не Дарксайд. Поки що зарано для нього. Тому Бог Зла відправився до Таноса дізнатися, що треба робити після того, як тебе анонсували, але доки ще не пускають на великий екран.
"Спочатку, - сказав Дарксайду Божевільний Титан, - треба знайти крісло і сісти в нього. Це дуже важливо. Тільки так всі дізнаються, що саме ти - головний лиходій".
"Може, якось інакше, семпай? - запитав Жахливий лорд Апоколіпса. - Може, одразу самому напасти на Землю?" 
Дарксайд"Ні, - суворо відповів Танос. - Спочатку крісло. Потім посилаєш в атаку посіпак. Чим вони не надійніші, тим краще".
"І як це краще?" - здивувався Дарксайд.
"А потім ти на їх фоні здаєшся взагалі нездоланним злом, - пояснив Вічний з Девіантним геном. - Ти мене слухай. Я в цій справі подовше тебе, знаю, про що говорю. І взагалі, знаєш, скільки "Капітан Америка: Громадянська війна" зібрав в прокаті?  Отож бо".
На цей аргумент Бос Темної Сторони не знайшов, що відповісти, і пішов шукати крісло.
БрейніакФани тим часом почали розглядати кандидатуру Брейніака на роль головного злодія. У коміксах цей лиходій спочатку був іншопланетним злодієм, який займався зменшенням і консервацією земних міст. Пізніше у DC вирішили перетворити його з гуманоїда на андроіда-шпигуна у біологічній оболонці, який використовувався для вторгнення в інші світи правителями планети Колу. Намагаючись здолати Супермена, Брейніак сконструював величезну штучну планету, але програв і був заточений в центрі свого творіння. Він змусив зірку неподалік вибухнути, щоб знищити планету і відтворити свою форму. Нове тіло Брейніака нагадувало скелет з металу з мозковим ящиком, що складався зі схожих на бджолині сот. Крім цього, лиходій створив зореліт, який фактично був розширенням його самого, і був схожий на його голову з металевими щупальцями. На роль епічного злодія космічного масштабу Брейніак підходив, і навіть був таким у DC Universe Online.
Але Дарксайд вже знайшов крісло, і вирішив, що вибере кандидатуру кращу за Брейніака, а той нехай йде у сиквел "Людини зі сталі"
У якості наступного опоненту для Ліги фани розглянули Степового Вовка - того самого, що з'явився у "Communion".
Степпенвулф

Степпенвулф у коміксах є дядьком Дарксайда і військовим лідером планети Апоколіпс. Як і племінник, він представник раси Нових Богів, тобто безсмертний, невразливий, надсильний, надвитривалий, надшвидкий. Ще і орда парадемонів готова за власним бажанням узяти відпустку в армії Апоколіпса і відправитися на Землю допомогти парадемономовним побратимам, яких пригноблює нелегітимна влада людей, яка продалася Новому Генезису за печиво.
ПуксайдЩо? На Землі таких немає? Та ви шо! Не міг же Дарксайд збрехати, коли говорив, що у "Метрополісі та Готемі знаходиться духовний витік формування багатоликої, але монолітної парадемонської нації і Апоколіпсу. Саме на цьому духовному грунті парадемонські предки уперше і назавжди усвідомили себе єдиним народом. Для Апоколіпсу Метрополіс і Готем мають величезне цивілізаційне значення. Так і до цього будемо ставитися відтепер і назавжди".
Насправді, Степовий Вовк виглядає як найкращий варіант для першого злодія "Ліги Справедливості". У New 52 саме Степпенвулф веде за собою армію парадемонів на захоплення Землі-2, знищуючи рідкісні осередки опору і перемагаючи героїв. Він, в принципі, буде виконувати ту ж саму роль, що і Локі у "Месниках" - очолювати вторгнення іншопланетян і, скоріш за все, шукати іншопланетний артефакт, ті самі Материнські Коробки. А Ліга зможе непогано потренуватися на чітаурі парадемонах і дядьку Дарксайда, перше ніж перейдуть до самого Бога Зла.
І тепер це офіційно - саме Степовий Вовк є антагоністом "Ліги Справедливості".
Але як же бути з інформацією, що Арес і Володар Океанів будуть злодіями у Justice League? Ймовірно, це були лише чутки, дуже схожі на правду, настільки, що хрендільон сайтів їх тут же підхопили. Але ця інформація суперечить найсвіжішім і офіційним даним. Наприклад, згідно з матеріалами від WB, Бетмен буде використовувати у деякій "битві в тунелі" велетенську механічну машину під назвою Knightcrawler, що нагадує павука з чотирма лапами і може рухатися і по прямовисних поверхнях. Машина настільки потужна, що буквально пробиває своїми лапами стіниKnightcrawler озброєний вогнеметами, якими Бетмен випалюватиме орди парадемонів. На концепті, який продемонстрували журналістам, машина використовує усе своє озброєння, а Флеш зовні б'ється з парадемонами.
У мене цього концепту немає, але є концепт тунелю між Готемом і Метрополісом.  

Отже, будуть бійки з парадемонами, і це точно вказує на Степового Вовка і Дарксайда. Однак наявність такої кількості атлантів у касті говорить про те, що світ Аквамена буде мати чималу роль у фільмі. І деякі сайти описали концепт-арт, де атланти з кимось б'ються. Ймовірно, це також парадемони, котрі намагаються відібрати Материнську Коробку, що належить Атлантиді, і це може пояснити, як Аквамен стає частиною Ліги. І якщо це так, то нападу армії Дарксайда варто чекати і Теміскірі, батьківщині Диво-Жінки, де знаходиться ще одна Материнська Коробка. Це означає, що, все ж таки, можна чекати на появу у фільмі Ареса і Володаря Океанів, може, якщо і не як головних злодіїв, то хоча б як камео.

UPD. Трейлер з Комік-Кону.

Також по темі. 
  Ліга Справедливості. Офіційний трейлер і постер.

Коментарі